מהו האוכל המסורתי בבולגריה?

| | 0 Comments

אוכל בולגרי מסורתי, שנוצר עבור חורפים קרים ומשאבים נדירים, כולל בשרים, ירקות עמילניים ורטבים חריפים. בולגריה ידועה בירקות ובמוצרי חלב האיכותיים שלה, כמו גם בשלל תבלינים מתוקים. בעוד שהמטבח הבולגרי דומה מאוד למטבח היווני והטורקי, יש לו תפיסה ייחודית משלו על המנה.

אם לבולגריה יש מאכל לאומי, אז זה בהחלט סלט שופסקה, המלכה של כל המטבח הבולגרי. שני רק לסלט שוסקקה מבחינת המנות הלאומיות האהובות, אתה לא יכול לפספס את banitsa אם אתה חוקר את המטבח הבולגרי.

Banitsa

הוא אוכל בולגרי קלאסי העשוי מדפי בצק פילו עם חמאה מקופלים עם ביצים, יוגורט וגבינה לבנה כמו פטה וסירנה לווריאציה פשוטה ואלגנטית על Banitsa. אם אתה רוצה ביס מאוכל רחוב בולגרי לנעוץ בו את השיניים, Banitsa הוא מקום מצוין להתחיל בו.

כשאתה מגיע לבולגריה ורוצה לנסות מנות בולגריות מסורתיות

בהחלט יש שני מרקים שאתה יכול לנסות. כענף של המטבח הבלקני, המטבח הבולגרי חולק מספר מנות ושיטות בישול רבות עם שכנותיו, בעיקר טורקיה, יוון, סרביה ורומניה. בעוד שברוב מדינות מזרח אירופה המטבח מבוסס על בשר, ובולגריה אינה יוצאת דופן, עדיין יש המון מנות שמעולות לצמחונים (כמוני).

תמצאו הרבה מאכלים טורקיים ויוונים נפוצים כמו מוסקה, קבפצ'ה, לוקום, banitsa. אולי תופתעו לראות שרבות מהמנות המוסלמיות כאן מצטמצמות למנות מסורתיות.

המתכון המסורתי משתמש בבשר חזיר

אם כי באזורים מסוימים של בולגריה מכינים קברמה של בקר ועוף. Kavarma מוגשת בדרך כלל כמנה עיקרית וזמינה כל השנה במסעדות בולגריות אותנטיות. מתכוני ארוחת ערב בולגרית רבים דורשים פרלנקי כתוספת או לטבילה במרקים.

המנה הבולגרית הזו

היא לא לבעלי לב חלש, צריך קצת קמח כדי לטעום מרק טריפה. מרק טריפה – "שקמבה צ'ורבה" את שקמבה צ'ורבה אפשר למצוא כמעט בכל מסעדה בדרום מזרח אירופה, אבל חייבים להזהיר אתכם שהמנה המיוחדת הזו לא מתאימה לטעם של כולם. שקמבה צ'ורבה הוא מאכל בולגרי מזין מאוד העשוי מתערובת של פסולת, קמח, מים, חלב, חומץ, שום, פפריקה ופלפל צ'ילי.

פטאטניק הוא מאכל תפוחי אדמה מגוררים פופולרי בהרי הרודופי שבדרום בולגריה. שם המנה מגיע מהמילה "תפוח אדמה" עם סיומת הזכר הבולגרית -nik.

בדרך כלל

משאנה סקארה היא שילוב של שיפודי חזיר, סטייק חזיר, כמות קטנה של קבב וקיופטה, סוג נוסף של בשר טחון בתרבות הקולינרית הבולגרית. שופסקה סלאטה היא חלק מזין מהתרבות הבולגרית והיא מושלמת למזג אוויר חם שכן שופסקה סלטה היא קלילה ואוורירית.

בעוד מרק טרטור עשוי להיות אהוב לאומית

סלט Shopska נחשב בעיני רבים למאכל הלאומי הבולגרי; הפך במהירות לאייקון קולינרי לאומי של בולגריה מאז הקמתה בשנות החמישים. היא הפופולרית ביותר כארוחת בוקר בולגרית המוגשת עם כוס איירן (משקה יוגורט מלוח), אך אוכלים אותה גם כנשנוש או בחגים מיוחדים. יוגורט בולגרי סמיך, מרענן, משביע את התיאבון ובעל טעם חמצמץ.

גובץ' בולגרי מכיל בדרך כלל תערובת של ירקות

בשר, תבלינים ותבלינים שמתבשלים במשך שעות כדי ליצור ארוחה עשירה בטעם עם טעם אדמה מובהק. מחווה מענגת לתרבות האוכל האיטי ברחבי העולם היא gyuvech, מנה שנקראת גם קדרת חרס בולגרית מסורתית, המבושלת באופן מסורתי ומוגשת ב-gyuvech, תבשיל חרס בולגרי מסורתי. הקינוח הבולגרי הזה הוא אמנם וריאציה של הבניצה המסורתית, אבל תובע את שמו הודות לרוך המעולה שלו. זה נבט מצפון בולגריה, היה פינוק מתוק בחודשים הקרים יותר, אבל הבולגרים נהנו ממנו כל השנה.

הבולגרים נהנים מסלט כל השנה

אבל במיוחד בקיץ כשהם אוהבים ללוות אותו עם משקה מסורתי כמו ראקיה או מסטיק. בנוסף למאפים נהדרים, הבולגרים מפורסמים גם במנות המבוססות על מים. מוסקה יכול להיחשב ליווני יותר, אבל לבולגרים יש מתכון ייחודי משלהם, שנערץ ברחבי בולגריה. מוסקה בולגרית מחליפה חציל בסגנון יווני מסורתי בתפוחי אדמה ומכילה בשר טחון, ביצים ולפעמים פטריות.

הנה לכם

מנה פופולרית בעיירות הר בולגריות ולעיתים גם נמצאת במסעדות בולגריות מסורתיות בסופיה. בין המנות הפופולריות ביותר בבולגריה תמצאו פפריקה, שום, כמון וטימין. רוב המנות הבולגריות עשירות בירקות ותבלינים, כולל שום, פלפל שחור, טימין, נענע, מלוחים, עלי דפנה ופפריקה. בין אם זה מרק חם או בשר על האש, אתם יכולים להיות בטוחים שהמנות הבולגריות שלכם מלאות בטעם.

בעת ביקור בבולגריה

אל תשכח לצאת מאזור הנוחות שלך ולנסות כמה מהמנות המסורתיות הטעימות הללו. מעדנים כאלה מוכנים גם במדינות אחרות, אבל רגל החזיר הבולגרית אלנה משכה מעריצים רבים ברחבי העולם בשל טעמה הייחודי. טורשיה הוא חטיף כבוש אהוב על הבולגרים, המורכב מירקות כבושים שונים. המטבח כולל גם מגוון מרקים כמו מרק טרטור קר ומאפים כמו בניצה מבצק פילו, לאוואש וסוגי בורק שונים.

דרוב פו סלסקי

הוא טבח בולגרי קלאסי שמבשל כבד בסיר חרס עם חתיכות ירקות ופטריות. הניחוש שלי הוא שהחברים והמשפחה שלי מהבית מצפים שהמטבח הבולגרי יהיה דיאטה עשירה בשרית עם דגש על תפוחי אדמה, סלק והרינג – מבלבלים בין התזונה הים תיכונית יותר של בולגריה למדינות כמו רוסיה ואוקראינה (זה בעיקר בגלל שהאמריקאים גרועים בזה להבין גיאוגרפיה).