במאמר זה נסביר מה הם מעכבי PDE5, כיצד הם עובדים וכיצד זו יכולה להיות הסיבה לכך שגברים רבים כל כך משתמשים בהם כטיפול בתפקוד לקוי של זיקפה. אנו נראה לך מה הם עושים ולמה הם משמשים לטיפול בתפקוד לקוי של זיקפה, כמו גם את היתרונות והחסרונות של השימוש בהם בטיפול.
בהמשך תוכלו ללמוד עוד על אופן הפעולה של מעכבי PDE5 ועל כמה מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר והאינטראקציות עם תרופות אחרות
למדו על סוגי התרופות השונים והשפעותיהם על תפקוד לקוי של זיקפה, וכן השפעות של תרופות שונות על הגוף.
כדי להבין את מנגנון הפעולה של מעכבי PDE5, עלינו להבין תחילה כמה מתחומי הרפואה שרובם נמצאים בשימוש כיום. הטיפולים בבעיות זיקפה הכוללים מעכב Pde5 משפרים את זרימת הדם ללב ולאיברים חיוניים אחרים בגוף כגון הכבד, הכליות והריאות. מעכבי PDE5 פועלים על ידי פתיחת כלי דם ומקלים על זרימת הדם דרך העורקים.
פעילות זו הודגמה גם בחולים המשתמשים במעכב PDE5
וזה יעזור לאנשי מקצוע בתחום הבריאות לבחור את הטיפול המתאים למטופליהם. טיפול בגורם הבסיסי לבעיות זיקפה יכול להיות בעל השפעה עצומה על הקלה בתסמינים ללא צורך במעכבי Pde5. הדרך החשובה ביותר לשפר את היעילות וההקפדה על עיכוב PDe5 היא לתת הוראות למטופל לגבי ההשפעות השליליות שניתן להשיג לאחר בליעה. למרות שהם בדרך כלל פועלים להפחתת חילוף החומרים של cGMP ובסופו של דבר להישגים ותחזוקה של זקפה מוצלחים, הם בררניים, תחרותיים והפיכים.
למידע נוסף אודות מה הם מעכבי Pde5 ואיך הם עובדים באפשרותך לבדוק כאן:
סוגים נפוצים של מעכבי Pde5 בבעיות זיקפה הם מעכבי חנקות, סילדנאפיל וחנקות ומעכבי ניטריט. דוגמה נפוצה למעכב PDE5 היא השימוש בחומצה חנקתית בשילוב עם וזופרסין לטיפול באנורקסיה אצל מבוגרים.
ישנם ארבעה מעכבי PDE5 חשובים המכונים Bbed: סילדנאפיל, ניטריט, נוראדרנלין, וזופרסין וחומצה חנקתית (ניטריל).
Vardenafil חוסם את פעילות האנזים phosphodiesterase וכיום הוא מאושר על ידי ה- FDA לטיפול בתפקוד זיקפה. מעכבי PDE5, כולל סילדנאפיל, ניטריט, נורפרסין, וזופרסין וחומצה חנקתית, ותמציות צמחים משמשים כתרופות על ידי קבוצות טיפול במינונים ותדירות מוגבלים. התכשירים המובילים בקטגוריה זו הם ויאגרה, סיאליס, קמגרה ולויטרה.
כפי שתואר לעיל, ניתן להשתמש במעכבי PDE5 בשילוב עם תרופות להורדת לחץ דם שהמטופלים נוטלים לטיפול בלחץ דם גבוה (למשל vasopressin, חומצה חנקתית וניטריט).
לתכשירים לשיפור התפקוד המיני אין תופעות לוואי משמעותיות, וברוב המקרים אף ניתן ליטול אותם בשילוב עם תרופות אחרות. כמובן שרצוי להיוועץ עם הרופא שלכם לפני רכישת תרופה מכל סוג.