דיווחים על הטרדה מינית נפוצים מאוד ומדי שנה מוגשים מספר דיווחים על הטרדה מינית למשטרת ישראל. טבעה של הטרדה מינית עדין מאוד, ולעתים קרובות אדם שבטוח שהוא רק מחזר אחר אדם אחר ייחשד בהטרדה מינית. במקביל, מוגשות כמה טענות להטרדה מינית בשל תשתית לא ברורה מספיק ובעיקר היעדר ראיות. תלונות נסגרות לרוב שלא בצדק, מה שמותיר את הנפגע מתוסכל ומפוחד. לכן, אם הוטרדת מינית, חשוב מאוד שתפנה מיד לעו"ד הטרדה מינית אשר יסייע לך בהשגת ייצוג הוגן והוגן.
מה נחשב הטרדה מינית?
חוק למניעת הטרדה מינית נחקק בשנת 1988 במטרה להוציא צורה זו של הטרדה מחוץ לחוק מתוך רצון להגן על הפרטיות, החירות והכבוד של כל אדם ולקדם שוויון מגדרי. שינוי נוסף בחוק בשנת 2014, כאשר השינוי המדובר מכסה את כל הקשור להפצת תמונות מלבד סרטונים אינטימיים. תיקון זה ידוע גם בשם חוק הווידאו. על פי סעיף 3 לחוק, נחשבים המצבים הבאים להטרדה מינית: סחיטה באיומים כאשר הרקע הוא מעשה בעל אופי מיני, מעשים מגונים, הצעות חוזרות בעלות אופי מיני כשהן מופנות לאדם שהוכיח בבירור כי המטריד אינו מעוניין בהצעות שלו, הפניות חוזרות ונשנות לאדם המכוון ספציפית למיניותו, התייחסויות משפילות או גנאי למיניות של אדם כלפיו, הפצת סרטונים ותמונות בעלי אופי מיני וכו'. כפי שאתה יכול לראות, הטרדה מינית איננה רק מוגדר כפעולה פיזית, אלא מגוון התנהגויות שונות שיכולות להיתפס על ידי המבצע כמעשה חיזור או חנופה.
העונש על הטרדה מינית
החוק קובע כי העונש על הטרדה מינית הוא עד שנתיים מאסר לאדם המציע שוב ושוב הצעות מיניות או אזכור או הערות חוזרות על אדם אחר בשל מיניותו, וכן בגין התנהגות משפילה או משפילה כלפי כל אדם בשל מיניותו. . כמו כן, קובע החוק עונש מאסר של עד 5 שנים בגין הטרדה מינית בקשר להפצת סרטונים, תמונות או הקלטות בעלי אופי מיני.
חשוב להבין כי הטרדה מינית היא עבירה פלילית ומוגדרת עוד כעוול אזרחי שיכול לחייב את המטריד לשלם למטריד פיצוי כספי ניכר גם מבלי להוכיח את הנזק שנגרם לו מהטרדה כזו.
בשל העובדה שהטרדה מינית היא פשע שכיח כל כך ויכולה לגרור עונשים חמורים, גם אדם שהוטרד וגם אדם שדווח עליו צריכים לפנות לעו"ד הטרדה מינית שיוכל לסייע להם, בהתאם למצב הצד של המצב. . חשוב לבחור עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום בעל ייעוץ ומוניטין טוב.
ההליך הפלילי: המשטרה חוקרת ולאחר מכן מגישה כתבי אישום
הגוף האחראי לחקירת פשעים היא כמובן המשטרה שפועלת בארבעה תחומים עיקריים: מניעה, אכיפה, חקירה, תביעה.
כאשר אתה מדווח למשטרה על אירוע, היא תערוך חקירה מלאה שעשויה לכלול חקירה באזהרה במשטרה של האדם שאת/ה מאשימ/ה ויתכן שאף מעורבים אחרים.
כל ההליך מול רשויות החוק יכול להיות קצת מורכב תלוי באיזה חומרת פשע מדובר, ובכל מקרה רצוי להתקשר לעורך דין.
עורך דין יכול לסייע לכם בכל תהליך הגשת התביעה. זה עשוי לכלול הדרכה לגבי האם כדאי להמשיך בתלונה, ולספק תמיכה משפטית בתהליך התלונה. על מנת שזה יקרה יש צורך באישור מהמבקש.
חשוב לדעת שכל החלטה שאת/ה מקבל/ת היא לגיטימית מכיוון שכולנו מקבלים החלטות על סמך הנסיבות האישיות שלנו וזה בסדר.