סובלים מקטרקט? הרופא אמר לכם שזוהי תופעה טבעית לגילכם?
מה גורם לתופעה זו בגיל מבוגר? מה ניתן לעשות?
כל התשובות לשאלות הבוערות
קטרקט במבוגרים- מדוע?
אחת הסיבות השכיחות ביותר להופעת הקטרקט היא גיל מתקדם, בעיקר בין הגילאים 60-70. כאשר אנו צעירים עדשת העין שלנו נקייה, וכלל שאנו מתבגרים העכירות נעשית יותר ויותר מודגשת. בתחילה, העכירות מזערית ולא תמיד ניתן לחוש בה, אך כאשר העכירות מחמירה, הדבר עלול להשפיע על שגרת החיים של האדם עד כדי פגיעה של ממש בתפקוד בתחומים רבים, שונים ומגוונים.
קטרקט במבוגרים- סימנים
-ירידה באיכות הראייה
-ראייה מטושטשת
-ראייה כפולה בעין אחת
-סנוור
-נראות המשטחים שונה מהרגיל וכוללת כתמי צבע
-ראייה לא תקינה כראייה למרחוק
-ראיית "הילה" מסביב לאובייקטים מוארים
-תחלופת משקפיים בתדירות גבוהה מדי
קטרקט במבוגרים- מתי צריך לבצע ניתוח קטרקט?
גם לקטרקט רמות משתנות. כאשר מבחינים כי תסמיני הקטרקט גורמים לפגיעה באיכות ושגרת החיים, הדבר לא מותיר ברירה אלא לפנות לביצוע ניתוח להסרת הקטרקט אצל רופא עיניים מנתח.
השפעות הקטרקט עלולות לבוא לידי ביטוי בתחומים שונים בחיים כגון:
-קושי בראייה מקרוב, המהווה את אחד מסימני הקטרקט עלול לגרום קושי בביצוע תחביבים אהובים כגון: קריאה, בישול
-סנוור, טשטוש ראייה, ראיית הילה ועוד עלולים אף לסכן את חיי הסובל מקטרקט בעת ביצוע פעולות המצריכות ראייה מקסימלית, כדוגמת נהיגה. אם ראייתנו לא תהיה במאה אחוז בעת נהיגה, אנו עלולים למצוא את עצמינו מעורבים מהר מאוד בתאונות. כמו כן, ההליכה בחוץ דורשת גם היא ראייה מקסימלית, חציית כבישים אינה דבר של מה בכך ואין להקל בכך ראש.
-השפעת הקטרקט עלולה אף לפגום בתחום התעסקותי של האדם. עבודות רבות מצריכות ראייה איכותית, כמו: נהגי מונית הנוהגים שעות רבות בכביש ולוקחים אחריות על נוסעים רבים, עבודה מול דפים, מחשב וכו'
ניתוח קטרקט במבוגרים
אמנם הסיבה השכיחה להופעת קטרקט היא גיל מתקדם, אך הוא עלול גם להופיע מסיבות שונות אף אצל צעירים. הליך הניתוח להסרת הקטרקט זהה הן אצל מבוגרים והן אצל צעירים. קיימות שיטות שונות לניתוח הסרת קטרקט אך הפעולה המשותפת ביניהן, זו שמובילה לתיקון הראייה היא פירוק עדשת העין העכורה והפגומה, שאיבתה והכנסה של עדשת עין מלאכותית וחדשה. באופן הנ"ל, המטופל יכול לשוב אל ראייה תקינה ולתפקד כראוי בשלל תחומים בחיים שעד כה חש בהם פגיעה משמעותית לאור הופעתו של הקטרקט.