למה לפתח קריירה בתחום הפיננסי ?
קריירה בתחום הפיננסים היא אופציה מבטיחה ומציעה מגוון הזדמנויות ואף מאפשרת איזון בין העבודה למשפחה.
התחום הפיננסי הוא אחד הענפים הפופולריים ביותר לתעסוקה. לאנשי מקצוע בתחום הפיננסים יש תפקיד חשוב בחברה שכן, הם עוזרים לאנשים ולארגונים לנהל את כספם ביעילות באמצעות הלוואות, השקעות ושירותים אחרים.
קריירה בתחום הפיננסים מציעה מגוון הזדמנויות : ניהול כספים, השקעות ונכסים פיננסיים אחרים וניתן להשתלב בתחומי הבנקאות, השקעות, מסחר, חשבונאות, ביטוח וכן הלאה. לאנשים שונים יש תחומי עניין שונים בבואם לבחור איזה סוג קריירה הם רוצים להמשיך.
אחד הקורסים המבוקשים בתחום זה הינו קורס לימודי חשב שכר.
מה לומדים בקורס ?
אחד המקצועות שנלמדים בתחום הפיננסים הוא קורס לימודי חשב שכר. בקורס זה לומדים חישוב שכר העובדים, תוך לקיחה בחשבון של היבטים נושאים, כגון : דיני עבודה וביטוח לאומי, זכויות העובד על פי חוק, דיני מס הכנסה ועוד.
בנוסף, במסגרת הלימודים, לומדים לעבוד עם התוכנות המוכרות בתחום- חשבשבת, מיכפל או חישובית.
בתום הקורס, יש לעבור מבחן הסמכה של משרד רואי חשבון. אחרי קבלת התעודה, ניתן להתחיל לעבוד בתחום. בהמשך, ניתן ללמוד גם קורס חשבי שכר בכירים, לימודי ייעוץ מס או חשבונאות פיננסית.
מי יכול ללמוד קורס חשב שכר ?
למידע נוסף על קריירה מצליחה בתחום הכספים ולימודי חשב שכר עליך לבקר באתר kampus.org.il
כל אחד יכול ללמוד ! אין צורך בידע קודם בתחום. הלימודים מתאימים לחיילים משוחררים, לאימהות או לכל מי שמעוניין בהסבה מקצועית.
תנאי הסף ללימודים הינם פשוטים – דרישה של 12 שנות לימוד.
ישנם מסלול לימוד בוקר ולאלו שמשלבים עבודה, ישנם גם מסלולי לימודי ערב.
במסגרת הלימודים, ישולבו תרגילים ושיעורי בית לצורך הבנה טובה יותר של החומר הנלמד. הכרה של טפסים וטבלאות בהם חשב השכר משתמש ונעזר במהלך עבודתו השוטפת.
בנוסף, למבחנים מטעם משרד הכלכלה ולשכת רואי החשבון, יהיה מבחן פנימי מטעם מוסד הלימודים, והציון המינימאלי שצריך כדי לעבור את המבחן הינו 60. חלה גם חובת נוכחות של 85% מהשיעורים, כך נהוג ברוב מוסדות הלימודים. יש מוסדות שמבקשים שיעור נוכחות גבוה יותר.
הנושאים שנלמדים במסגרת הקורס
כפי שהזכרנו קודם, במסגרת הלימודים נלמדים תחומים נושאים שקשורים לשכר, הקשורים לזכויות וחובות העובד כאזרח המדינה :
1. דיני מס הכנסה – הכנסות חייב במס, הוצאות לשכיר, הכנסות פטורות ממס, חישובי מס, זיכויים והטבות מס, מיסוי קופות גמל, טפסים, הכנת תלושי שכר.
2. חוק ביטוח לאומי – הכרת עקרונות החוק, זכאות לביטוחים השונים, הכנסות חייבותת ו/או פטורות מתשלום ביטוח לאומי, עדכונים וטפסים.
3. דיני עבודה – חוזי והסכמי עבודה, חוקי העבודה והסכמים קיבוציים
4. תכנית ממוחשבת לעריכת וחישוב שכר – יישום הנושאים שנלמדו במערכות המתאימות וחישוב שכר באמצעות התוכנות, נעלי עבודה.
5. ביטוח פנסיוני – כל הקשור לביטוח מנהלים, פנסיה צוברת או תקציבית ועוד.