זמין כמעט בכל רחבי הארץ, מחנויות פינתיות ועד מסעדות משובחות, בקלאווה היא מעדן טורקי מסורתי חיוני. עוד מהאימפריה העות'מאנית, בקלאווה היא אחת המנות הטורקיות האייקוניות ביותר וחובה לכל שן מתוק. קבב איסקנדר הוא אחד המאכלים המפורסמים ביותר של טורקיה וניתן למצוא אותו בכל מקום בטורקיה.
למרות הקבבים המפורסמים המהמם בפה של המטבח הטורקי
לרוב מאמינים שהמטבח הטורקי מוגבל למנה זו בלבד. למרות שמוצרי בשר כמו קבב נפוצים במטבח הטורקי בחו"ל, האוכל בטורקיה מורכב בעיקר מאורז, ירקות ולחם. למרות שהמזון המהיר צובר פופולריות ורשתות מזון מהיר זרות רבות נפתחו בכל רחבי טורקיה, הטורקים עדיין מסתמכים בעיקר על מטבח טורקי עשיר ונרחב. פריטי מזון רבים בטורקיה מוערכים מאוד על ידי מקומיים ותיירים כאחד.
בטורקיה תמצאו שני סוגי מסעדות; כאלה שמתמחים רק בבשר על האש (מסעדות בשרים)
וכאלה שמוכרות בשר לצד מנות מקומיות אחרות. אחד המקומות הטובים והקלים ביותר לנסות אוכל טורקי הוא מסעדת Hazir Yemek ("מוכן לאכילה"). יש הרבה מאכלים מסורתיים בטורקיה ששווה לנסות לפני שיוצאים מטורקיה. אחת מארוחות הבוקר הטורקיות המסורתיות היא סדרה של מנות טעימות עם משהו לכל אחד.
הקבבים והקופטה שלו הם המאכלים המפורסמים ביותר שכן המטבח הטורקי מבוסס באמת על בשר והדרום-מזרח
הוא ללעג בגלל אכילת קבב לארוחת בוקר. מנות קבב וכבש בולטות במטבח הטורקי, אך המטבח העות'מאני משתנה לפי אזור. טורקים אוכלים הרבה כבש, אז תמצאו אותו בהרבה מנות כמו קבב, קופטה, לחמקון, פידה, תבשילים ותבשילים.
טורקיה מכינה כמה ממנות הבשר המתוקות והאייקוניות ביותר בעולם, כמו קופטה וקבב. כמה ממאכלי הרחוב המפורסמים ביותר במדינה כוללים דונר, פייד, גוזלמה, להמאקון, סימיט, קופטה אקמק, סיג קופטה, קוקורץ וקומפיר.
Lahmacun
הוא אוכל רחוב טורקי פופולרי שזמין באופן נרחב ברחבי טורקיה. קונפה טעים ובקלות אחת המנות הטורקיות האהובות עלי. משמש בעיקר כמתאבן, Mercimek Koftesi הוא אחד המנות הטורקיות שכדאי לנסות בזמן חופשה בטורקיה. הקינוח הטורקי המהנה הזה הוא מנה מחממת לב שעדיף לאכול חם ולרוב להכין במהלך החורף.
הקינוח הטורקי המעניין הזה
הוא מאכל רב תכליתי שכן ניתן להוסיף ירקות רבים ושונים לבלילה, העשויה מקישוא מגורר. גרסה צמחונית הקינוח הטורקי המהנה הזה עשוי מאותם מרכיבים מלבד הבשר. מאפה טורקי מסורתי זה ממולא בדרך כלל בגבינה לבנה מלוחה, בשר טחון או תרד.
בצק עלים בצורת סירה
מתקלף וטעים, מלא בתרד וגבינה או בשר בקר טחון. פייד, שניתן להכין עם בשר בקר טחון (יחד עם בצל, עגבניות קצוצות, פטרוזיליה ותבלינים), גבינת קשר, תרד, גבינה לבנה, נתחי בשר, בשר בקר מבושל (קווורה), סוקוק, פסטרמה ו/או ביצה מגולגלת בצק הוא אחד המאכלים הטורקיים המסורתיים הנפוצים ביותר שנאפים על אבנים. הידוע בכינויו פיצה טורקית, כמו אחותה האיטלקית, פייד הוא בסיס בצק עלים עם גבינה ומגוון בשרים וירקות המחוממים בתנור אבן.
שקשוקה
וריאציה פופולרית נוספת, מורכבת מחתיכות בשר חתוכות לקוביות על שיפוד, צלויות בגריל לקרום פריך מושלם, וחתיכות בשר טעימות לקוביות. מה שנשאר פחות או יותר זהה, ללא קשר לסוג הקבב, הוא שהקבבים מיוצרים עם בשר שפרוס דק, חתוך לקוביות או טחון ואז מכוסים או עטופים להגשה עם סלט או ירקות. הסוג המפורסם ביותר של קבב מחוץ לטורקיה הוא קבב דונר, העשוי מבשר פרוס מערימה מסתובבת ולאחר מכן מוגש עטוף בלחם עם סלט ורוטב. קבב מפורסם נוסף, דונר, מציע את אותו מגוון בבחירת הבשר, שמתובל בעשבי תיבול ותבלינים ומבושל על שיפוד אנכי מסתובב.
מה שאי אפשר להכחיש הוא שכל אחד ימצא את סוג הקבב שלו, וגיוון תמיד הופך את המנה הזו למעניינת. באופן מסורתי, בקבב משתמשים בעוף, כבש או בקר, ולעתים קרובות מאוד ניתן לבחור בשילוב של כל שלושת סוגי הבשר במנה.
לדוגמה
לעתים קרובות אתה יכול למצוא גרסאות צמחוניות מתובלות של קציצות הודו וקבב העשויים עם בורגול במקום בשר. איזגרה מתייחסת לדרך הרווחת של בישול מנות בשר במסעדות בשר טורקיות. תבשילים מגיעים בזנים רבים, ומנות טורקיות עשירות לרוב במרכיבים נוספים כמו בשר, אורז, בורגול או שעועית. המטבח המערבי האגאי והטורקי מבוסס על שרידים של החצר העות'מאנית והמטבח היווני, ומעדיפים אורז על פני בולגור.
המנות העיקריות של אנשי הים השחור הן פידס (פיצה טורקית), דגים, שעועית יבשה (kuru fasulye) וגבינה. המטבח הטורקי כולל מגוון רחב של מנות ירקות הידועות בשם zeytinyagli yemegi, מאכלים המבושלים בשמן זית.
בלי קשר
ולמרות שהטרנדים הצמחוניים והטבעוניים אינם כה גדולים במטבח הטורקי, התפריט הטורקי מלא במזונות צמחיים, וטבעונים פשוט צריכים להימנע מכמויות גדולות של יוגורט. לארוחת בוקר טורקית מלאה בחרו ב-Kahvalti, שיש בה עגבניות, זיתים, ביצים, דבש, גבינה, ריבה, סימית, נקניקיות טורקיות ועוד. Kahvalti, המכונה ארוחת בוקר טורקית, אינו מעדן רגיל.
מתאבנים, תוספות ואוכל רחוב כוללים גוזלם (לחם שטוח אפוי טרי עטוף במרכיבים מלוחים – מעין פנקייק טורקי) ובורק, בצק עלים ממולא בגבינה וירקות או בשר. בדרך כלל מוחלף בבורגול ו/או אגוזי מלך קצוצים.